گلخانه ، یک رویکرد کشاورزی شهری ، با ارائه یک محیط کنترل شده مطابق با نیاز گیاهان و محصولات زراعی، که گزینه ای را جهت فراهم کردن شرایط مناسب جهت کشت بهینه فراهم می کند.
با این حال ، بسیاری از کشاورزان موفق به کسب سود مناسب و بازده مورد نظر از محصولات گلخانه ای نمی شوند زیرا آنها نمی توانند عوامل مهم مانند نور ، هوا ، دما و غیره را که رشد و باروری گیاه را تعیین می کند ، نظارت و کنترل کنند.
برخی از چالش های اساسی که گلخانه های سنتی با آن روبرو هستند:
- درجه حرارت بالاتر یا پایین تر از درجه مورد نیاز است
- رطوبت بالا – در نتیجه تعرق محصول
- تراکم بخار آب
- تبخیر آب از خاک مرطوب
گلخانه هوشمند راه حل شماست!
هدف از در مطالعه کنترل محیط گلخانه ای؛ دستیابی به حداکثر بازدهی، حداکثر کیفیت و تولید بهره وری بالا در تمامی جنبه ها است.
با بکارگیری گلخانه های سنتی ، تولید کنندگان می توانند پارامترهای محیطی را از طریق مکانیزم کنترل تناسبی که شامل مداخله دستی می باشد، کنترل کنند؛ که اغلب منجر به کاهش بازدهی محصول ، اتلاف انرژی و افزایش هزینه نیروی کار می شود.
جهت غلبه بر چنین چالش هایی، سیستم اتوماسیون کنترل و نظارت برای نجات گلخانه ها مطرح می شوند.
افزایش روزافزون فناوری هایی از قیبل: اینترنت اشیاء (IoT) ، هوش مصنوعی (AI) و یادگیری ماشین (ML) یک عامل کلیدی در توسعه گلخانه های هوشمند در سال های آتی می باشد.
محدودیت های مختلفی برای کنترل دستی همه عوامل موثر بر کیفیت محصولات و بازدهی آنها وجود دارد.
بنابراین ، یک سیستم اتوماسیون کنترل و نظارت می تواند یک راه حل باشد، که با حذف کار حدسی از کشت و زرع ، پرورش و تولیدات محصولات گلخانه ای را تقویت می کند.